Naujienos ir renginiai

Renginiai ir skelbimai

2024. 11. 08 -

Didžiausioje praktinėje konferencijoje „Saugumo kodas“ – ir FTMC atstovai

Naujienų portalas „Lrytas“ kartu su Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VILNIUS TECH) rengia didžiausią praktinę konferenciją Lietuvoje saugumo tema.

Apie fizinį, kibernetinį, ekonominį ir psichologinį saugumą – aiškiai bei suprantamai. „Saugumo kodas“ – vieta, kur atsakymus sudėlios savo sričių ekspertai, specialistai pamokys naudingų įgūdžių bei pamatysite, kaip yra pasiruošusi valstybė.

Data: 2024 m. lapkričio 8 d.

Vieta: Vilniaus Gedimino technikos universitetas VILNIUS TECH, Saulėtekio al. 11, Vilnius.

„Konferencijos ir parodos „Saugumo kodas“ tikslas – ne gąsdinti, o nuraminti. Propaganda, dezinformacija skatina baimę ir nepasitikėjimą savo šalimi, institucijomis, todėl norime išsklaidyti abejones bei padėti žmonėms gauti žinių.

Susivienijusi bendruomenė – stipri tauta, kuri pasiruošusi ne žūti už tėvynę, bet išgyventi dėl jos! „Žinau. Pasitikiu. Ramu“ – norime, kad dalyviai namo išeitų su tokia žinute galvose“, – sako viena iš konferencijos organizatorių „Lrytas“ verslo vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Šioje konferencijoje kaip savo sričių specialistai dalyvaus ir FTMC atstovai. FTMC direktoriaus pavaduotoja mokslo reikalams dr. Lina Mikoliūnaitė pristatys temą „FTMC mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros vaidmuo regiono saugumo užtikrinime“; Optoelektronikos skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Dovilė Čibiraitė-Lukenskienė kalbės tema „Possibilities to Apply Disruptive Ultra-High Frequency Sensing Technologies in Defense“. O FTMC inovacijų vadybininkas dr. Karolis Stašys dalyvaus diskusijoje „Kaip prie saugumo gali prisidėti verslas ir mokslas?“

Optoelektronikos skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Dovilė Čibiraitė-Lukenskienė. FTMC nuotrauka.

Ką pamatysite ir išgirsite?

Konferencijoje kiekvienas ras sau įdomias temas: dalyvių laukia daugiau nei 80 pranešėjų, daugiau nei 20 stendų ir 5 turinio salės.

Pranešimai ir diskusijos vyks pagal šias temas:

I salė. Kibernetinis saugumas. Ar mokame atpažinti ir esame atsparūs atakoms, informaciniam karui?

II salė. Gynyba ir saugumas. Kaip pasiruošusi mūsų valstybė?

III salė. Ekonomika ir verslas. Verslo pri(si)taikymas ekstremalių situacijų metu

IV salė. Visuomenės išgyvenimas. Bendruomeniškumas ir pilietiškumas – išgyvenimo pagrindas?

V salė. Psichologinis saugumas. Kaip su(si)kurti emocinį saugumą?

Parodoje iš arti susipažinsime su valstybės tarnybų, organizacijų, institucijų pasirengimu ir priemonėmis. Bus proga ne tik pasitikrinti žinias, bet ir pasimokyti, patobulinti įgūdžius.

Konferencijos metu Įžvalgomis apie šalies gynybą, kibernetinį saugumą, verslo pasirengimą, socialinį atsparumą ir visuomenės pasirengimą dalysis ne tik politikai, karybos ekspertai, verslininkai, mokslininkai, tarnybų atstovai, bet ir visuomenininkai, psichologai, informacinio ir kibernetinio saugumo specialistai.

Visą renginio programą ir registraciją galite rasti renginio interneto puslapyje.

Originalus pranešimo šaltinis: LRytas.lt straipsnis

Lrytas.lt ir FTMC informacija

Susiję:
FTMC_pastatas_sm-fdcae472bb2956a700d8646fe422f0ed.jpg
2024. 10. 14 - FTMC Mokslo tarybos posėdis (2024-10-14) 16:00 val., Saulėtekio al. 3, salėje D401.
Mokslininkai_Ragulis_ETMnaujiena_1280x853_-930x620-26db920002e7cb6329630326ea221432.png
2024. 10. 09 - „Įkvėpti mokslo“. Dr. Paulius Ragulis: „Mikrobangos: nuo WiFi iki SciFi“ 18:00 val. Energetikos ir technikos muziejuje. Renginys nemokamas, tik būtina registracija.
STILL3473-4cdb43e214980065300eb97eff5692b8.jpg
2023. 05. 26 - Plonesnis už plauką, galingas kaip lazeris: apie naują FTMC fizikų išradimą Apie tai, ką lietuviai įrodė pirmieji pasaulyje, pasakoja dokt. Vladislovas Čižas.