• Nekoreguojami

Nekoreguojami

2024. 09. 01 -

FTMC direktoriaus sveikinimas Mokslo ir žinių dienos proga

FTMC Molekulinių darinių fizikos skyriaus mokslininkas dr. Vidmantas Jašinskas prie žadinimo-zondavimo spektroskopijos stendo. Hernandez & Sorokina / FTMC nuotrauka
Mokslo ir žinių dienos bei prasidedančių naujų akademinių metų proga FTMC direktorius prof. dr. Ramūnas Skaudžius sveikina kolegas ir visą mokslo bendruomenę:
 
„Mokslo ir žinių dieną norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad už kiekvieno mokslo pasiekimo ir atradimo slypi žmogus – kūrėjas, ieškotojas, mąstytojas. Žinios yra ne tik mūsų darbo įrankis, bet ir jėga, kuri keičia pasaulį.
 
Kaip sakė Albertas Einšteinas: ‚Vaizduotė yra svarbesnė už žinias. Žinios yra ribotos, o vaizduotė aprėpia visą pasaulį.‘ Šiandien norėčiau priminti, kad kiekvienas iš mūsų esame ne tik žinių nešėjai, bet ir kūrėjai, kurie savo idėjomis bei darbais formuoja pasaulį.
 
Svarbu ne tik tai, ką žinome, bet ir tai, kaip tas žinias nukreipiame. Kiekvienas Jūsų įdėtas darbas, kiekviena pastanga turi savo vertę, ir būtent Jūsų asmeninė iniciatyva paverčia žinias naujomis galimybėmis.
 
Tegul ši diena primena, kad tikroji vertė slypi kasdieniuose darbuose. Ne tik šiandien, bet kiekvieną dieną kurkime, tobulėkime ir atraskime naujus sprendimus. Linkiu sėkmės, įkvėpimo ir prasmingų darbų visiems!“