Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 08. 26 -

Nuotolinis renginys apie stažuočių galimybes Vokietijoje

Vokietijos aplinkosaugos fondas (DBU). Presseportal.de nuotrauka
VšĮ „Studijos ir karjera“ Kviečia į nuotolinį informacinį renginį apie stažuočių galimybes Vokietijoje. Skelbimas aktualus Lietuvos pilietybę turintiems paskutinio kurso magistrantams / magistro studijų absolventams / doktorantams.
 
Renginio metu sužinosite apie Vokietijos aplinkosaugos fondą ir jo finansuojamą stažuočių programą. Galėsite užduoti rūpimus klausimus. Kalba – anglų.
 
Renginys įvyks rugpjūčio 26 d., 18 val. ZOOM platformoje.
 
Registracija: 
 
Prisijungimo nuoroda bus atsiųsta likus kelioms dienoms iki renginio.
 
Vokietijos aplinkosaugos fondas (Deutsche Bundesstiftung Umwelt, DBU) – vienas didžiausių Europos fondų, remiantis projektus, skirtus aplinkosaugos technologijoms vystyti, moksliniams tyrimams, gamtos ir kultūrinių vertybių išsaugojimui.
 
DBU siūlo stipendijas baigusiems Vidurio ir Rytų Europos universitetus ir dirbantiems aplinkosaugos srityje savo šalyse.
 
Stipendija suteikiama 6–12 mėnesių mokslinei arba profesinei stažuotei Vokietijos mokslinių tyrimų centruose ir universitetuose. Taip pat galima gauti finansavimą stažuotėms pramonės įmonėse, ministerijose, įstaigose bei nevyriausybinėse organizacijose. DBU laukia paraiškų iš gamtos mokslo specialistų, inžinierių, ekonomistų, teisininkų, dėstytojų ir visų tų, kurie yra susiję su gamtos ir aplinkos apsauga jų gimtosiose šalyse arba Europos Sąjungoje. Kiekvienais metais apie 60 jaunųjų mokslininkų gauna DBU stipendijas.
 
Programos tikslas – padėti specialistams užmegzti ilgalaikius kontaktus, kurie padėtų sukurti ekspertų tinklą, kaupiantį žinias aplinkosaugos srityje, besikeičiantį informacija ir vykdantį bendrus aplinkosaugos projektus.
 
Stažuotės temoms ribojimų nėra. Svarbiausia, kad stažuotės projekto tema būtų aktuali aplinkosauginiu / tvarumo aspektu.
 
Kaip esmines aplinkosaugos problemas DBU įvardina: klimato kaitą, biologinės įvairovės nykimą, netvarų gamtos išteklių naudojimą, kenksmingus išmetamuosius teršalus.
 
Taigi ir siūlomi stažuočių projektai turi būti orientuoti į tokių aplinkosaugos problemų sprendimą ir tvarumo skatinimą.

Daugiau informacijos rasite paspaudę šią nuorodą.
 
Studinfo.lt informacija
Susiję:
Foto_tituliniam-ade515091995e9950cfb7fa2170c4068.png
2024. 08. 28 - Mokslo darbuotojų konkursas Viešas konkursas mokslo darbuotojų pareigoms užimti.
Untitled design (36)-f81f1c84f0880273d592543eb7b3ddbe.jpg
2024. 04. 15 - Ar pavyks nugalėti trečiąkart iš eilės? Registruokitės į doktorantų konkursą „Tyrėjų Grand Prix“ Esate įsitikinę, kad mokslą galima pristatyti populiariai ir suprantamai? Šis konkursas kaip tik Jums!