Naujienos ir renginiai

Naujienos

2024. 06. 20 -

FTMC lankėsi „Kyjivo klubo“ atstovai

FTMC ir „Kyjivo klubo“ susitikimas. Šeštas iš kairės – klubo prezidentas, Kyjivo prekybos ir pramonės rūmų prezidentas Mykola Zasulskij; ketvirtas iš dešinės – FTMC direktorius prof. habil. dr. Gintaras Valušis. FTMC nuotrauka
Birželio 18–20 d. Vilniuje vyko organizacijos „Kyiv Club of Partner Chambers“ („Kyjivo klubo“) partnerių susitikimas. Jo atstovai lankėsi Seime, Užsienio reikalų ministerijoje, susitiko su Lietuvos verslo įmonėmis, o birželio 19 d., ketvirtadienį, apsilankė Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC).
 
Tarptautinė organizacija „Kyjivo klubas“ oficialiai įregistruota 2020 m. birželio mėn. Steigėjų sąraše – Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Slovakijos, Slovėnijos, Vengrijos, Kroatijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Sakartvelo, Austrijos bei kitų valstybių prekybos ir pramonės rūmų, vienijančių šimtus tūkstančių įmonių, atstovai.
 
Susitikimo metu FTMC direktorius prof. habil. dr. Gintaras Valušis svečiams pristatė mūsų Centro veiklą ir jo mokslininkų vykdomus aktualius tyrimus puslaidininkių ir kitose srityse. Vėliau sekė ekskursija po keletą FTMC laboratorijų: dr. Paulius Ragulis aprodė Mikrobangų beaidę kamerą, dr. Jan Devenson pristatė molekulinių pluoštelių epitaksijos įrenginį, dr. Martynas Skapas papasakojo apie peršviečiančio elektroninio mikroskopo galimybes, o Artur Plotnikov pakvietė į Greitintuvo masių spektrometrijos laboratoriją.
 
 
(Prie kristalines struktūras auginančio molekulinių pluoštelių epitaksijos įrenginio. FTMC nuotrauka)
 
„Kyjivo klubo“ partnerių susirinkimas vyksta kiekvienais metais. Pirmiausia, mes priimėme rezoliuciją, kuria nurodome, kaip verslas turėtų elgtis tarpusavyje, reaguoti į geopolitines situacijas ir kitus įvykius. O dažniausiai vykdome verslo verslui (business to business) veiklas – padedame ieškoti verslo partnerių ir atrasti naujas rinkas.
 
Aplankyti FTMC mus paskatino tai, kad čia vystomos naujausios technologijos, vyksta įvairūs mokslinių tyrimų ir eksperimentinės veiklos užsakymai iš verslo pusės. „Kyjivo klubo“ partneriai čia gautą informaciją perteiks savo šalių kompanijoms, kurios gali atrasti galimybių atlikti mokslinius tyrimus FTMC ir kartu pradėti bendradarbiauti su inovatyviomis Lietuvos kompanijomis, startuoliais bei pasaulyje žinomomis kompanijomis, tokiomis kaip Lietuvos lazerių įmonės ir kitos“, – sako Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Almantas Danilevičius.
 
 
(Mikrobangų beaidėje kameroje. FTMC nuotrauka)
 
„Kyjivo klubo“ nariai drauge populiarina tarptautinį prekybos ir pramonės rūmų tinklą, teikia pagalbą klubo nariams, dalijasi patirtimi, verslo, švietimo srityse, bendradarbiauja pritraukiant investicijas į mažiau išsivysčiusius regionus, remia bendruomenines iniciatyvas, dalinasi kompetencijomis ir žiniomis IT saugumo ir skaitmeninės ekonomikos srityse, padeda verslui užmegzti naudingus kontaktus.
 
FTMC ir LR Seimo informacija
Susiję:
VV-c595f7da1b25a3ab2c3c1553ea67afdf.jpg
2024. 05. 08 - FTMC tęsia mokslinį bendradarbiavimą su „Vilniaus vandenimis“ Kartu su šios įmonės moksliniais specialistais aptarėme procesą, kaip iš nuotekų gaminti metaną.
FTMC delegation mini. jpg-0b55d92fa2cbb3150809e37351805e01.jpg
2024. 04. 19 - FTMC lankėsi vienos didžiausių Prancūzijos įmonių viceprezidentas Tarptautinės korporacijos „Dassault Systèmes“ atstovas J. Kitchingmanas susitinka su Lietuvos mokslo, technologijų ir pramonės lyderiais.
Irina, Karolis ir Mantas-2a49c5f032d6600132acc6231aa1f84a.jpg
2024. 04. 12 - Trijų jūrų iniciatyvos renginyje – ir FTMC inovacijų specialistai Jie pristatė mūsų Centre sukurtas technologijas bei produktus, skirtus tiek civiliams, tiek kariuomenei.
Memorandumas1-26712476bda787278b70ffc627fe3020.jpg
2024. 01. 29 - FTMC ir Pietų Korėjos institutas KITECH pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą „Jų patirtis, žinios ir, tikimės, būsimi bendri projektai bus labai naudingi“, – sako FTMC vadovas prof. G. Valušis.